Założyłam ten temat z myślą o osobach,które dziergają na szydełku,robią na drutach,wyszywają lub haftują.
Przypomniało mi się,że dawniej dużo dziergałam na szydełku i mam kilka torebek zrobionych własnoręcznie w różnych kolorach ze zwykłej cienkiej koronki.
Poniżej jest zdjęcie trzech torebek z koronki(kremowej,niebieskiej i chabrowej),obok torebek leży kłębuszek koronki,z której dziergałam te torebki.
Szczególnie noszę je latem,są lekkie,można je wyprać,spruć i zrobić nowe o innym wzorze.
Mam jeszcze w domu inne kolory tych torebek tylko muszę je odnaleźć.
Po za tym mam w domu zrobione przez siebie dwie serwetki wydzierane szydełkiem oraz pokrowiec na krzesełko w pokoju(zdjęcia zamieszczę w kolejnych postach).
W sumie nie mam tych prac wiele,może jeszcze coś w przyszłości wydziergam na szydełku to zamieszczę na forum.
Proponuję aby zamieszczać w tym temacie zdjęcia prac robótek ręcznych,wyszywanek i haftu nie tylko osobiście zrobione ale jakieś ciekawe,znalezione w necie,czy zrobione przez naszych bliskich lub znajomych.
Robótki ręczne, wyszywanie,haftowanie.
Moderatorzy: duszek_koordynator, tesia, Moderatorzy
- tesia
- Moderator
Robótki ręczne, wyszywanie,haftowanie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
JEZUS żyje!!!
ALLELUJA.
ALLELUJA.
- migaweczka
- Duszek
Re: Robótki ręczne, wyszywanie,haftowanie.
Bardzo chciałabym umieć robić na drutach
Na szydełku umiem, ale żadnych wymyślnych wzorków, niestety.
Tesiu, super torebki Mam taką jedną, zrobioną na szydełku, kiedyś ją sfotografuję i wkleję. Ona przedstawia wyżyny moich umiejętności w dziedzinie szydełkowania
Umiem za to haftować
Ten komplet zrobiłam w prezencie dla znajomej
Na szydełku umiem, ale żadnych wymyślnych wzorków, niestety.
Tesiu, super torebki Mam taką jedną, zrobioną na szydełku, kiedyś ją sfotografuję i wkleję. Ona przedstawia wyżyny moich umiejętności w dziedzinie szydełkowania
Umiem za to haftować
Ten komplet zrobiłam w prezencie dla znajomej
- tesia
- Moderator
Re: Robótki ręczne, wyszywanie,haftowanie.
Migaweczko, wyszywane przez Ciebie serwetki są bardzo ładne,ja kiedyś wyszywałam,ale jak miałam lepszy wzrok.
Poniżej jest zrobiona przeze mnie jedna z serwetek.
Poniżej jest zrobiona przeze mnie jedna z serwetek.
JEZUS żyje!!!
ALLELUJA.
ALLELUJA.